Tips bij kopen van een nieuwe salon

Een nieuwe salon kopen lijkt makkelijk, maar toch is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Je wilt een salon die perfect aansluit op je interieur en die ook nog eens comfortabel zit. Dit maakt de zoektocht naar een nieuwe salon niet altijd even makkelijk, daarom geven we je graag een aantal tips.

Waar in de woonkamer?

Vooraf aan de aanschaf is het belangrijk om te bedenken waar je de salon precies wilt plaatsen in de woonkamer. Wil je de salon voor het raam plaatsen? Of tegen de muur of misschien wel gewoon in het midden van de woonkamer. Afhankelijk van de plaats kun je bepalen hoe groot en hoog de salon mag zijn en welke vorm het beste is. Een lage rugleuning is soms handiger wanneer de salon voor het raam komt te staan. Een kleine hoeksalon komt het beste tot zijn recht in een kleine woonkamer, terwijl je voor een prachtige grote salon in de vorm van een U kunt gaan wanneer je een hele grote woonkamer hebt.

Welke afmetingen?

Wist je je op de grootte van een salon flink kunt verkijken? Daarom is het verstandig om de salon van te voren goed op te meten. Een salon lijkt altijd kleiner en daardoor gebeurt het wel eens dat hij uiteindelijk niet in de woonkamer past. Dit hoeft natuurlijk niet te gebeuren als je de salon eerst opmeet. Je kunt dit doen door een aantal oude kranten te gebruiken die de juiste grootte van de salon vormen. Op deze wijze kun je eenvoudig zien of je nog voldoende loopruimte overhoudt in de woonkamer.

Comfortabele zitting?

Iedereen heeft zijn eigen ideeën over wat een comfortabele salon is. De een wilt bijvoorbeeld lekker onderuit gezakt op de salon tv kunnen kijken, terwijl een ander juist liever rechtop zit. Het is natuurlijk allemaal mogelijk. Om te kijken wat voor jou het beste aanvoelt adviseren wij om een bezoek te brengen aan een XOOON woonwinkel bij jou in de buurt. Hier staan adviseurs voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over onder andere de vulling van de salon, de kleur mogelijkheden en het combineren van onderdelen. Uiteindelijk wil je zolang mogelijk van je salon kunnen genieten en daarom is het belangrijk dat je en salon kiest die voldoet aan al je wensen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *